פטירתו של אדם קרוב מצריכה מהמשפחה להתמודד לא רק עם הצער והקושי אלא גם עם סידורים טכניים רבים על מנת לעדכן את כל מי שנדרש על הפטירה וכן לטפל בהליכים פורמליים.
ברגעי משבר ועצב בוחרות משפחות רבות לפרסם מודעת אבל בעיתון על מנת להנציח את זכר הנפטר בציבור, לחלוק לו כבוד אחרון בצורה מכובדת וליידע את חוג החברים הקרוב והרחוק בדבר מותו של אהובן ולאפשר להם לקחת חלק בטקס ההלוויה ולהשתתף בשבעה.
פרסום מודעת אבל בישראל היום נועדה למנוע מצב בו נדרשת המשפחה השכולה לבלות שעות רבות ליד הטלפון ולהודיע לכל הקרובים והמכרים על הפטירה. ישנם מקרים בהם מי שמפרסם את המודעה הינו חבר של המשפחה או קולגה ממקום עבודתו של הנפטר המעוניין להביע את תנחומיו ולהשתתף בצערה של המשפחה.
פרסום מודעת האבל בעיתון ארצי: למה זה מומלץ?
פרסום מודעת אבל בעיתון ארצי מהווה דרך מכובדת והולמת בכדי להודיע לציבור ברחבי המדינה על פטירתו של אדם קרוב, לחלוק לו כבוד ולאפשר תמיכה במשפחה וקבלת תנחומים בשעתה הקשה.
בעידן שבו הדיגיטל השתלט על חיינו והכול קורה בתוך האינטרנט, נושא פרסום מודעות אבל בעיתונות הארצית שומר על מעמדו הרלבנטי ואף זוכה לתפוצה רחבה בקרב קהל המנויים בכל רחבי הארץ וכן גם למאות אלפי קוראים שאינם מנויים.
לעיתונים הארציים יש עשרות אלפי מינויים ברחבי הארץ מה שמאפשר למשפחה להגיע באמצעות מודעת האבל לכמות רבה יותר של אנשים שהיה לנפטר קשר אליהם במהלך חייו, במקומות עבודה, חוגים חברתיים בהם הסתובב ובפעילויות שונות בהן היה מעורב. כך יוכלו אותם אנשים להגיע והלוויה או לשבעה ולחלוק לנפטר כבוד אחרון ולהביע את השתתפותם בצער המשפחה.
וכך, למרות הקדמה הטכנולוגית, ישנם לא מעט אנשים שמעדיפים ללכת על הדרך המסורתית והמקובלת של פרסום מודעת אבל בעיתונים יומיים.
ישנם מקרים, כמו למשל בחיבור לקהילה מקומית אליה השתייך הנפטר, שבהם יבחרו המשפחות השכולות לפרסם מודעת אבל גם בעיתון המקומי לצד הפרסום בעיתון הארצי.
העיתון המקומי מאפשר לפרסם מודעה לקבל יעד ספציפי וממוקד וכך להגיע לכל הקהל הרלבנטי.
למה כדאי לפרסם מודעת אבל בעיתון ישראל היום?
עיתון "ישראל היום" נחשב לאחד משלושת העיתונים הארציים הנפוצים ביותר במדינת ישראל, הוא נהנה ממוניטין של עיתון איכותי, מקצועי ובעל קהל קוראים מגוון ורחב מכל המגזרים והשכבות שנמצאים הן במרכז והן בפריפריה.
העיתון מחולק בתפוצה יומית וללא עלות בצמתים מרכזיים כמו גם בתחנות רכבת בכל רחבי הארץ ובנוסף הוא נהנה מקהל של עשרות אלפי מנויים בכל הארץ שמקבלים מדי בוקר את העיתון לפתח ביתם. התפוצה הרחבה מאפשרת הגעה למעגלים קרובים ורחוקים של הנפטר שהיה קשור אליהם לאורך חייו בעבודה, בחוגים חברתיים אליהם השתייך ובקרב המשפחה המורחבת.
עלות הפרסום שווה לכל כיס וניתן לבחור בין מגוון רחב של סוגי מודעות השונות זו מזו בעיצוב, בטקסט ובמסגרת.
מודעות האבל ב"ישראל היום" מתפרסמות בעמודי החדשות וניכרת פופולריות של העיתון בקרב ארגונים וחברות אשר עושים בו שימוש לפרסום מודעות השתתפות בצער לעובדיהן או לבני משפחתם שהלכו לעולמם.
איך מפרסמים מודעת אבל בעיתון ישראל היום?
על מנת לפרסם מודעת האבל ב"ישראל היום" מתבצעת פניה של המשפחה השכולה לעיתון באמצעות הווטסאפ או המייל בכל שעות היום, כלומר ניתן מענה לפנייה גם באותם המקרים בהם מתקבלת פנייה בשעת לילה מאוחרת או במהלך סוף השבוע. הצוות האמון על פרסום המודעה בעיתון מלווה את המשפחה הן בתוכן המודעה והן ברמת העיצוב עד לשביעות רצונה של המשפחה ואישורה הסופי.
איזה פרטים חשוב שיופיעו במודעת האבל?
מודעת האבל כוללת את שמו המלא של הנפטר מועד ומיקום ההלוויה וכן כתובת מדויקת של השבעה, ציון התאריכים בהם יושבים שבעה ובמידת הצורך פרטים ליצירת קשר.
בסוף המודעה ניתן לציין את שמות בני המשפחה החתומים על המודעה או במקרה של מודעה שאינה מתפרסמת מטעם המשפחה (מודעת השתתפות בצער) את שמם של החברים או מקום העבודה.
שורת הפתיחה למודעה מאפשרת הכנסת נימה אישית יותר וניתן אף לציין האם הנפטר מת בשיבה טובה או בטרם עת.
מדובר בפרסום רגיש ולכן חשובה כאן הקפדה על כל הפרטים על מנת לייצר מודעת אבל שתהיה ברורה ומכבדת את זיכרון הנפטר. טרם הפרסום חשוב שהמשפחה תבצע הגהה לתוכן המודעה ולנוסח הפרסום.
מה ההבדל בין מודעת אבל למודעת השתתפות בצער?
מודעת אבל מפורסמת לרוב על ידי משפחתו של הנפטר לעומת מודעת השתתפות בצער ותנחומים למשפחת הנפטר שמי שאחראי לפרסומה הינו חברי המשפחה הקרובים או מקום עבודתו של הנפטר או קולגות ממקום העבודה של אחד מבני המשפחה.
מכאן, קיים הבדל גם בתוכן המודעות. במודעת האבל מתפרסמים כל הפרטים החיוניים אודות השבעה והלוויה כולם תאריכים ומיקום עבור אותם אלה שירצו להגיע לחלוק כבוד אחרון לנפטר ולהביע תנחומים למשפחה. לעומתה, מודעה מסוג השתתפות בצער תפורסם על ידי מעגלים קרובים של הנפטר או של מי מבני משפחתו ומטרתה תהיה פנייה לבני משפחתו של הנפטר על מנת לחלוק לו כבוד אחרון והבעת צער והזדהות עם המשפחה האבלה, תנחומים והשתתפות בצער. מודעת השתתפות בצער לא נותנת מידע אודות ההלוויה והשבעה.